marți, 6 septembrie 2011

Reteta zacusca de vinete

Reteta  zacusca de vinete

E toamna si deci e timpul pt conservele de iarna. Cat stau borcanele la sterilizat va propun reteta de zacusca de vinete.
Iata de ce avem nevoie:

Timp de preparare: 6h

Ingrediente - Reteta zacusca de vinete:


- 15  vinete
- 40 gogosari
- 10 ardei grasi
- 1kg si 1/2 kg de ceapa
- 5 kg rosii
- 1/2 l ulei
- 2 lingurite de sare (dupa gust)
- jumatate de lingurita de piper negru
- cateva foi dafin.

Mod de preparare - Reteta zacusca de vinete:


Se coc vinetele,ardeii grasi si gogosarii pe gratar, plita sau in cuptor(fiecare cum are) pana se inmoaie si coaja se innegreste complet.


Vinetele coapte se acopera iar ardeii si gogosarii copti se arunca intr-un vas cu apa rece- asa vor fi mai usor de decojit. Vinetele se curata de coaja, se lasa la scurs cam 1 ora dupa care se toaca cu un cutit de lemn sau cu partea boanta a cutitului ca pt salata de vinete. Ardeii si gogosarii se curata de coaja si se toaca marunt.
Rosiile se dau prin masina de separat seminte, la zacusca se va folosi doar pasta obtinuta. Pt a va usura munca puteti folosi  2l pasta de tomate din comert.
Ceapa se curata, se taie cat mai marunt si se pune in uleiul incins,  pana se inmoaie si devine transparenta. Se adauga gogosarii si ardeii tocati marunt. Se lasa la fiert 1 ora -1ora jumate la foc mic si amestecand continuu dupa care se adauga pasta de rosii si vinetele.


Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si foi de dafin. Se mai lasa la fiert 1/2 ora pana iese uleiul la suprafata si zacusca noastra este gata.
Se pune in borcane si apoi la sterilizat in cuptor 50 min.
Se tin borcanele la cald acoerite cu o patura dupa care se duc in camara pt a fi servite la iarna.

Secret: cand tocati ardeii si gogosarii imersati-i pt o secunda intr-un vas cu apa astfel se vor indeparta mai rapid semintele.

Reteta zacusca de vinete , Reteta zacusca de vinete , Reteta zacusca de vinete

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare