miercuri, 6 iunie 2012

Reteta sirop din muguri de brad

Reteta sirop din muguri de brad

Acest, sirop se prepară primăvara, cînd mugurii de brad au lungimea de 3—4 cm şi culoarea verde. Mugurii de brad (curăţaţi de codiţe, care au multă răşină) se spală de praf cu apă rece, se pun într-o oală smălţuită suficient de mare şi se toarnă apă cît să depăşească nivelul mugurilor de brad încă odată cit volumul lor (la 1 kg muguri de brad se pun circa 2l apă).
Se fierb circa o oră, pînă cînd se moaie bine. După aceea, se ia oala de pe foc şi se lasă să stea acoperită la rece 48 de ore, iar dacă este cald, numai 24 ore, ca să se extragă cît mai bine din muguri de brad sărurile minerale şi uleiurile aromatice.
Sucul se strecoară prin tifon dublu, aşezat pe strecurătoare, presînd mugurii de brad ca să se scurgă tot sucul. Sucul se cintăreşte şi la un litru se pune 1 kg zahăr. Toată canitatea de suc cu zahărul respectiv se pune într-un vas smălţuit  avînd un volum încă o dată cît capacitatea sucului. Se amestecă pe foc, pînă cînd se topeşte complet zahărul, apoi se lasă să fiarbă la foc mic, supraveghindu-l îndeaproape şi amestecînd la suprafaţă.
Se fierbe circa 30 minute, ca să se distrugă fermenţii; după aceea, se trage vasul la o parte sau se face focul foarte mic şi se toarnă clocotit în sticle.

Sirop din muguri, Reteta sirop din muguri, Sirop din muguri de brad, Reteta sirop din muguri de brad

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare