marți, 9 octombrie 2012

Salata de ghebe si gogosari

Salata de ghebe si gogosari

Ingrediente:
- 4 kg gogoşari,
- 3 kg ghebe (opintici),
- 2 kg ceapă,
- 150 ml oţet,
- 1 l de ulei
- 3-4 foi de dafin
- piper boabe

Mod de preparare:
Toamna e plin de ghebe in padure si in piete, iata o reteta de salata de ghebe pentru conservarea peste iarana  acestora.
Se taie ceapa peştişori, gogosarii se spala, se curata de seminte si se toaca feliute.
Ghebele se spala in cat mai multe ape, se fierb 5 min dupa care se clatesc cu apa rece, se scurg si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se caleste ceapa cand aceasta este translucida se scoate, se pun gogosarii, se tin si acestia 20 min, se scot si se pun ghebele. Dupa 10 min peste ghebe se adauga ceapa, gogosarii, otetul, piperul, dafinul, se sareaza dupa gust si se mai lasa 20 min la prajit.
Secret: Salata de ghebe si gogosari se pune fierbinte in borcane. Acestea se tin acoperite pana a doua zi.

1 comentarii:

Anonim spunea...

NU MS

Trimiteți un comentariu

Retete populare