vineri, 5 iulie 2013

Reteta bere de casa

Reteta bere de casa

Ingrediente - Reteta bere de casa

- 30l apa,
- 1 kg orz,
 - 2 maini boabe de porumb,
 - 2 maini bune de floare de hamei,
 -800g zahar,
 -drojdie cat o nuca mica

Mod preparare - Reteta bere de casa

Se ia orzul, se vantura si se curata de impuritati si apoi se prajeste intr-un ceaun de aluminiu pana capata culoarea maronie. Orzul astfel prajit, hameiul si boabele de porumb se introduc intr-un saculet legat la gura care se va fierbe in 30 l de apa timp de 3 ore. Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga zaharul. Cand amestecul s-a racit pana la aropx 30 grade (trebuie sa fie totusi caldut) se aduga drojdia. Se amesteca bine si cat mai este inca calda berea se trage in sticle.
Secret Reteta bere de casa: Se poate consuma dupa 3 zile.
Reteta bere de casa , Reteta bere de casa , Reteta bere de casa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Retete populare